Nikkei breekt in Tokio door kaap van 10.000

De Europese beurzen zijn vandaag goed op dreef, met stevige winsten voor de belangrijkste indices. Met name de Nikkei maakt in Tokio een goede beurt, deze index stijgt fors en breekt door de kaap van 10.000 punten. Het sentiment wordt ondersteund door de hoop op meer stimulerende maatregelen van de kant van de Bank of Japan.

Europees en Aziatisch onroerend goed presteren volgens Theodoor Gilissen Bankiers tot dusver dit jaar sterk. Of dit ook zo in 2013 wordt gecontinueerd is niet te voorspellen.

Wel kan op basis van relatieve sterkte worden vastgesteld dat de iShares Property Europe gaandeweg de iShares Europa (= aandelen) outperformt.

De meest opvallende bewegingen in de bedrijfssectoren afgelopen week zijn de koersstijgingen van de Europese DJ Stoxx 600 Basic Resources en Amerikaanse S&P 500 Materials sector.

Beide sectoren profiteren volgens Theodoor Gilissen Bankiers van de waardedaling van de Amerikaanse dollar. Wanneer de opkomende landen profiteren van dollarzwakte dan kunnen de Basic Resources en Materials bovengemiddeld profiteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content