Nike is een opvallende daler, nadat de verkoper van sportschoenen gisterenavond bekendmaakte dat de groei in China aan het vertragen is, wat blijkt uit de evolutie van de verkopen.

Op weekbasis verliest de S&P 500 momenteel ongeveer anderhalf procent, wat betekent dat we voor de tweede week op rij op een verliessituatie afstevenen.

Maar bekijken we even het technische beeld op een andere interessante beurs, meer bepaald die van Amsterdam.

Stijgende trend bij AEX gebroken

De stijgende trend vanaf juni is volgens ABN Amro onlangs gebroken. Op de hele korte termijn worden lagere toppen en bodems gevormd.

Nu de steun van 326,86 punten nadert, zou wat stabilisatie op kunnen treden. Wordt de (paarse) dalende weerstandslijn doorbroken, dan ontstaat voor de AEX-index een meer neutraal korte termijn beeld.

Wel is er dan een kans dat de recente top van 340,22 punten weer opgezocht kan worden. Onder 326,86 punten wordt de correctie voortgezet richting 321,77 en lager. Wacht de uitbraak boven de genoemde weerstandslijn of onder de steun van 326,86 af, zo adviseert de bank. Het speelveld is nu bijzonder klein.

De AEX is begin september in problemen gekomen aan de bovenkant van een meerjarig neutraal koerspatroon. Zolang de weerstand van 340,22 intact is, blijft het lange termijn beeld neutraal.

Onder 326,86 punten wordt korte termijn zwakte bevestigd, met ruimte richting 311,13. De onderkant van het neutrale patroon valt samen met de horizontale steun van 281,00. Uitbraak buiten de range van 326,86-340,22 zal volgens ABN Amro meer duidelijkheid verschaffen.

Nike is een opvallende daler, nadat de verkoper van sportschoenen gisterenavond bekendmaakte dat de groei in China aan het vertragen is, wat blijkt uit de evolutie van de verkopen. Op weekbasis verliest de S&P 500 momenteel ongeveer anderhalf procent, wat betekent dat we voor de tweede week op rij op een verliessituatie afstevenen. Maar bekijken we even het technische beeld op een andere interessante beurs, meer bepaald die van Amsterdam. Stijgende trend bij AEX gebrokenDe stijgende trend vanaf juni is volgens ABN Amro onlangs gebroken. Op de hele korte termijn worden lagere toppen en bodems gevormd. Nu de steun van 326,86 punten nadert, zou wat stabilisatie op kunnen treden. Wordt de (paarse) dalende weerstandslijn doorbroken, dan ontstaat voor de AEX-index een meer neutraal korte termijn beeld. Wel is er dan een kans dat de recente top van 340,22 punten weer opgezocht kan worden. Onder 326,86 punten wordt de correctie voortgezet richting 321,77 en lager. Wacht de uitbraak boven de genoemde weerstandslijn of onder de steun van 326,86 af, zo adviseert de bank. Het speelveld is nu bijzonder klein. De AEX is begin september in problemen gekomen aan de bovenkant van een meerjarig neutraal koerspatroon. Zolang de weerstand van 340,22 intact is, blijft het lange termijn beeld neutraal. Onder 326,86 punten wordt korte termijn zwakte bevestigd, met ruimte richting 311,13. De onderkant van het neutrale patroon valt samen met de horizontale steun van 281,00. Uitbraak buiten de range van 326,86-340,22 zal volgens ABN Amro meer duidelijkheid verschaffen.