De omzet in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar, dat eind februari eindigt, zal met een laag enkelvoudig percentage stijgen. De markt rekent gemiddeld op een stijging van 4,7% tot USD 6,12 miljard.

Het aantal orders voor Nike-producten in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar, dat eind november eindigde, steeg met 7%, wisselkoerseffecten niet meegerekend. Dat is in lijn met de verwachtingen. De omzet kwam uit op USD 5,96 miljard, iets onder de marktverwachting.

De winst per aandeel bedroeg USD 1,14, boven de gemiddelde verwachting. Hoewel de brutomarges voor het achtste opeenvolgende kwartaal krompen, ziet Nike verbetering tegen het einde van het fiscale jaar.

In sommige regio's staat de omzet onder druk, maar in de Verenigde Staten liet deze een stijging zien van 17% door een sterke vraag naar hardloopschoenen.

Noord-Amerika is de grootste markt voor het concern. In de periode december tot april zullen de verkopen opnieuw met 14% toenemen.

Het afgelopen kwartaal daalde de omzet in China met 11% tot USD 557 miljoen en is het aantal orders met 7% gedaald. In een reactie heeft Nike de prijzen verlaagd om van zijn voorraden af te komen en een nieuwe kledinglijn gepresenteerd die beter bij Chinezen past.

De analisten van ABN Amro handhaven de opinie houden voor het aandeel. De inkomsten voor het bedrijf zullen dalen vanwege prijsverhogingen in 2013. De Chinese markt blijft lastig op korte termijn. Ze hebben binnen de sector een voorkeur voor Adidas.

De omzet in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar, dat eind februari eindigt, zal met een laag enkelvoudig percentage stijgen. De markt rekent gemiddeld op een stijging van 4,7% tot USD 6,12 miljard. Het aantal orders voor Nike-producten in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar, dat eind november eindigde, steeg met 7%, wisselkoerseffecten niet meegerekend. Dat is in lijn met de verwachtingen. De omzet kwam uit op USD 5,96 miljard, iets onder de marktverwachting. De winst per aandeel bedroeg USD 1,14, boven de gemiddelde verwachting. Hoewel de brutomarges voor het achtste opeenvolgende kwartaal krompen, ziet Nike verbetering tegen het einde van het fiscale jaar. In sommige regio's staat de omzet onder druk, maar in de Verenigde Staten liet deze een stijging zien van 17% door een sterke vraag naar hardloopschoenen. Noord-Amerika is de grootste markt voor het concern. In de periode december tot april zullen de verkopen opnieuw met 14% toenemen. Het afgelopen kwartaal daalde de omzet in China met 11% tot USD 557 miljoen en is het aantal orders met 7% gedaald. In een reactie heeft Nike de prijzen verlaagd om van zijn voorraden af te komen en een nieuwe kledinglijn gepresenteerd die beter bij Chinezen past. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie houden voor het aandeel. De inkomsten voor het bedrijf zullen dalen vanwege prijsverhogingen in 2013. De Chinese markt blijft lastig op korte termijn. Ze hebben binnen de sector een voorkeur voor Adidas.