De analisten van denk geloven dat het merk en het logo populairder zijn dan ooit. Daardoor wordt de mening versterkt dat de superieure rendementen op het eigen vermogen, houdbaar zijn.

De positieve derdekwartaalcijfers hebben er voor gezorgd dat de aandelen op dit moment tegen een kleine premie worden verhandeld.

De analisten van ABN Amro hebben een conservatieve houding voor de groei op lange termijn, na enkele uitdagende macro-economische jaren.

Met deze houding kunnen sterke groeiperiodes onderschat worden, maar toch geloven ze dat dit realistischer is bij de beoordeling van de huidige reële waarde.

Hierbij kan worden opgemerkt dat bedrijven met een brede voorraad vaak dicht tegen fair value aan handelen tenzij de verwachtingen bijzonder somber zijn.

Nike is agressief bezig om orde op zaken te stellen in China, door de inventaris op te schonen. Ook wordt bezuinigd op retailpartners die geen sterke omzet laten zien.

De impact van China lijkt te verminderen. ABN Amro is er van overtuigd dat er aan Nike geen klap is uitgedeeld, waarvan het merk zich niet kan herstellen.

Na de afnemende verkoopcijfers in het afgelopen derde kwartaal, laat de Chinese regio weer groei zien in de toekomstige orderportefeuille.

Toch is het management door de huidige situatie nog voorzichtig en wijst er op dat de werkelijke verkoopresultaten op het vasteland kunnen achterblijven ten opzichte van het orderboek. In het orderboek zijn namelijk ook de orders van Hong Kong en Taiwan meegenomen.

De analisten van denk geloven dat het merk en het logo populairder zijn dan ooit. Daardoor wordt de mening versterkt dat de superieure rendementen op het eigen vermogen, houdbaar zijn. De positieve derdekwartaalcijfers hebben er voor gezorgd dat de aandelen op dit moment tegen een kleine premie worden verhandeld. De analisten van ABN Amro hebben een conservatieve houding voor de groei op lange termijn, na enkele uitdagende macro-economische jaren. Met deze houding kunnen sterke groeiperiodes onderschat worden, maar toch geloven ze dat dit realistischer is bij de beoordeling van de huidige reële waarde. Hierbij kan worden opgemerkt dat bedrijven met een brede voorraad vaak dicht tegen fair value aan handelen tenzij de verwachtingen bijzonder somber zijn. Nike is agressief bezig om orde op zaken te stellen in China, door de inventaris op te schonen. Ook wordt bezuinigd op retailpartners die geen sterke omzet laten zien. De impact van China lijkt te verminderen. ABN Amro is er van overtuigd dat er aan Nike geen klap is uitgedeeld, waarvan het merk zich niet kan herstellen. Na de afnemende verkoopcijfers in het afgelopen derde kwartaal, laat de Chinese regio weer groei zien in de toekomstige orderportefeuille. Toch is het management door de huidige situatie nog voorzichtig en wijst er op dat de werkelijke verkoopresultaten op het vasteland kunnen achterblijven ten opzichte van het orderboek. In het orderboek zijn namelijk ook de orders van Hong Kong en Taiwan meegenomen.