Het Bruto Nationaal Product in zijn land is bij nader inzien 89% hoger. In totaal produceert het land nu bij elkaar $ 510 mrd. En daarmee is men nu het grootse land op het Afrikaanse continent. Tot vorige week was dit Zuid-Afrika dat een BNP heeft van rond de $ 350 mrd. Het land staat nu mondiaal op plek 24.

Iets kleiner dan Polen en Noorwegen maar groter dan België of Taiwan. Met deze enorme stijging kan de vraag worden gesteld of het land nu ook een aantrekkelijk beleggingsland aan het worden is. Immers waarom zal men wel een fonds in België kopen en niet van het grotere land Nigeria.

Daarbij komt dat de groeivooruitzichten van Nigeria veel hoger zijn dan die van België. Dat komt natuurlijk mede door de omvang van de bevolking. Die is met 150 mln de grootste van Afrika.

Het Bruto Nationaal Product in zijn land is bij nader inzien 89% hoger. In totaal produceert het land nu bij elkaar $ 510 mrd. En daarmee is men nu het grootse land op het Afrikaanse continent. Tot vorige week was dit Zuid-Afrika dat een BNP heeft van rond de $ 350 mrd. Het land staat nu mondiaal op plek 24. Iets kleiner dan Polen en Noorwegen maar groter dan België of Taiwan. Met deze enorme stijging kan de vraag worden gesteld of het land nu ook een aantrekkelijk beleggingsland aan het worden is. Immers waarom zal men wel een fonds in België kopen en niet van het grotere land Nigeria. Daarbij komt dat de groeivooruitzichten van Nigeria veel hoger zijn dan die van België. Dat komt natuurlijk mede door de omvang van de bevolking. Die is met 150 mln de grootste van Afrika.