De Japanse robotics expert Hiroshi Ishiguro, een Osaka University professor, wijst op de nieuwe robot die als gids optreedt in een museum in Tokio. Deze ziet er uit als een mens en spreekt ook zo, in zoverre dat veel bezoekers niet onmiddellijk in de gaten hebben dat het om een robot gaat.

De gidsrobot kan de lippen bewegen, de wenkbrauwen fronsen, met de handen zwaaien enzovoort. De robot ziet er dus uit als een vrouw, maar kan wat de stem betreft een breed arsenaal putten. Zijn stem kan diep mannelijk zijn, maar ook erg vrouwelijk. Ishiguro is van mening dat dergelijke robotten op het punt staan om de wereld te veroveren.

De Japanse robotics expert Hiroshi Ishiguro, een Osaka University professor, wijst op de nieuwe robot die als gids optreedt in een museum in Tokio. Deze ziet er uit als een mens en spreekt ook zo, in zoverre dat veel bezoekers niet onmiddellijk in de gaten hebben dat het om een robot gaat. De gidsrobot kan de lippen bewegen, de wenkbrauwen fronsen, met de handen zwaaien enzovoort. De robot ziet er dus uit als een vrouw, maar kan wat de stem betreft een breed arsenaal putten. Zijn stem kan diep mannelijk zijn, maar ook erg vrouwelijk. Ishiguro is van mening dat dergelijke robotten op het punt staan om de wereld te veroveren.