Het gemengde karakter van de macro-economische cijfers, die afgelopen week werden gepubliceerd, heeft vermoedelijk een belangrijkere rol gespeeld.

Overigens vertoonden ook de nog binnenkomende bedrijfsresultaten een gemengd beeld. Uit de Verenigde Staten kwamen wel overwegend positieve macro-cijfers.

Eigenlijk viel alleen de groei van de industriële productie in april wat tegen en werden de wenkbrauwen enigszins gefronst bij een oplopende inflatie tot 2%.

Dit laatste had overigens meer te maken met de prijsdaling die in april 2013 plaatsvond dan met het stijgingstempo in april dit jaar (+0,3% vergeleken met -0,4% een jaar geleden).

De daling van de industriële productie kan worden genuanceerd als wordt gekeken naar de sterke groei in de voorgaande twee maanden (1,4% en 0,9%).

Verder waren er positieve cijfers over het aantal werklozen en waren de eerste cijfers over de conjunctuur in mei - zowel de empire state manufacturing index als de Philadelphia Fed index - bij nadere beschouwing positief.

Het gemengde karakter van de macro-economische cijfers, die afgelopen week werden gepubliceerd, heeft vermoedelijk een belangrijkere rol gespeeld. Overigens vertoonden ook de nog binnenkomende bedrijfsresultaten een gemengd beeld. Uit de Verenigde Staten kwamen wel overwegend positieve macro-cijfers. Eigenlijk viel alleen de groei van de industriële productie in april wat tegen en werden de wenkbrauwen enigszins gefronst bij een oplopende inflatie tot 2%. Dit laatste had overigens meer te maken met de prijsdaling die in april 2013 plaatsvond dan met het stijgingstempo in april dit jaar (+0,3% vergeleken met -0,4% een jaar geleden). De daling van de industriële productie kan worden genuanceerd als wordt gekeken naar de sterke groei in de voorgaande twee maanden (1,4% en 0,9%). Verder waren er positieve cijfers over het aantal werklozen en waren de eerste cijfers over de conjunctuur in mei - zowel de empire state manufacturing index als de Philadelphia Fed index - bij nadere beschouwing positief.