Die zou zich op de valutamarkten afspelen en zowat de hele wereld zou er bij kunnen betrokken worden. Ook de Bank of Korea sprak in dat verband al dreigende taal, de Zuid-Koreanen zijn klaar om zich te verdedigen.

De actie werd eigenlijk op gang geschoten door de Bank of Japan die zowel verbaal als met daden de koers van de yen fors naar omlaag heeft geduwd.

Japan was het namelijk beu dat haar yen als veilige vluchthaven werd gebruikt. Die status van vluchthaven gaf de Japanse exportgerichte economie namelijk een dreun met de hamer.

De Luxemburger Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Euro Group van de Europese ministers van Financiën, heeft zijn standpunt al verhard. De recente stijging van de koers van de euro kadert allesbehalve in een gewenst scenario, Juncker noemde het niveau van euro 'gevaarlijk' hoog.

Ook de Koreanen overwegen actie, alle andere landen zullen dit voorbeeld ongetwijfeld volgen. Zo dreigt er een spiraal op gang te worden gebracht die nog onmogelijk te stoppen valt. Uiteindelijk dreigt iedereen verliezer te worden van dit soort wereldoorlog, ook de beurzen kunnen klappen krijgen.

Die zou zich op de valutamarkten afspelen en zowat de hele wereld zou er bij kunnen betrokken worden. Ook de Bank of Korea sprak in dat verband al dreigende taal, de Zuid-Koreanen zijn klaar om zich te verdedigen. De actie werd eigenlijk op gang geschoten door de Bank of Japan die zowel verbaal als met daden de koers van de yen fors naar omlaag heeft geduwd. Japan was het namelijk beu dat haar yen als veilige vluchthaven werd gebruikt. Die status van vluchthaven gaf de Japanse exportgerichte economie namelijk een dreun met de hamer. De Luxemburger Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Euro Group van de Europese ministers van Financiën, heeft zijn standpunt al verhard. De recente stijging van de koers van de euro kadert allesbehalve in een gewenst scenario, Juncker noemde het niveau van euro 'gevaarlijk' hoog. Ook de Koreanen overwegen actie, alle andere landen zullen dit voorbeeld ongetwijfeld volgen. Zo dreigt er een spiraal op gang te worden gebracht die nog onmogelijk te stoppen valt. Uiteindelijk dreigt iedereen verliezer te worden van dit soort wereldoorlog, ook de beurzen kunnen klappen krijgen.