Vandaag veilt Italië opnieuw voor het eerst staatsobligaties en dit voor het eerst sinds Fitch Ratings de kredietrating voor het land verlaagde. In totaal wil Italië voor een bedrag van 7,25 miljard euro ophalen via het plaatsen van obligaties met looptijden van 5 tot 15 jaar.

Bescherming van de Europese Centrale Bank en de relatief hoge rente kunnen de veiling tot een succes maken. Inmiddels is het nog altijd niet duidelijk of er een nieuwe regering komt onder leiding van Pier Luigi Bersani. De politieke toekomst van Italië blijft vooralsnog onduidelijk.

Vandaag veilt Italië opnieuw voor het eerst staatsobligaties en dit voor het eerst sinds Fitch Ratings de kredietrating voor het land verlaagde. In totaal wil Italië voor een bedrag van 7,25 miljard euro ophalen via het plaatsen van obligaties met looptijden van 5 tot 15 jaar. Bescherming van de Europese Centrale Bank en de relatief hoge rente kunnen de veiling tot een succes maken. Inmiddels is het nog altijd niet duidelijk of er een nieuwe regering komt onder leiding van Pier Luigi Bersani. De politieke toekomst van Italië blijft vooralsnog onduidelijk.