De koers van Facebook maakt per saldo ongeveer pas op de plaats, maar de analisten waarschuwen voor een nieuwe verkoopgolf.

Die kan er komen wanneer de lock-up periode ten einde loopt. In verschillende fases kunnen vanaf donderdag 1,60 miljoen aandelen op de markt komen.

Olieprijzen weer hoger

Het optimisme dat zich eind vorige week meester maakte van de aandelenmarkten vond volgens Royal Bank of Scotland ook zijn weg naar de energieprijzen. De prijs van een vat West Texas Intermediate (WTI) voor levering in september steeg met 1,4 procent.

Brent uit de Noordzee (september termijncontract) deed het met een stijging van 2,3 procent nog iets beter. De spread tussen Brent en WTI (beide september termijncontract) is eind vorige week opgelopen naar 17,54 dollar tegenover 16,34 dollar een week eerder.

Er vond vorige week opnieuw een aanslag plaats op de Kirkuk-Ceyhan oliepijpleiding tussen Irak en Turkije. Het was al de tweede aanslag in even veel weken.

Deze keer vond de aanslag plaats aan de Turkse kant van de grens. De pijpleiding heeft een doorvoercapaciteit van 360.000 vaten per dag en volgens het Turkse Ministerie van Energie kan de reparatie tot 10 dagen aanslepen.

De koers van Facebook maakt per saldo ongeveer pas op de plaats, maar de analisten waarschuwen voor een nieuwe verkoopgolf. Die kan er komen wanneer de lock-up periode ten einde loopt. In verschillende fases kunnen vanaf donderdag 1,60 miljoen aandelen op de markt komen. Olieprijzen weer hoger Het optimisme dat zich eind vorige week meester maakte van de aandelenmarkten vond volgens Royal Bank of Scotland ook zijn weg naar de energieprijzen. De prijs van een vat West Texas Intermediate (WTI) voor levering in september steeg met 1,4 procent. Brent uit de Noordzee (september termijncontract) deed het met een stijging van 2,3 procent nog iets beter. De spread tussen Brent en WTI (beide september termijncontract) is eind vorige week opgelopen naar 17,54 dollar tegenover 16,34 dollar een week eerder. Er vond vorige week opnieuw een aanslag plaats op de Kirkuk-Ceyhan oliepijpleiding tussen Irak en Turkije. Het was al de tweede aanslag in even veel weken. Deze keer vond de aanslag plaats aan de Turkse kant van de grens. De pijpleiding heeft een doorvoercapaciteit van 360.000 vaten per dag en volgens het Turkse Ministerie van Energie kan de reparatie tot 10 dagen aanslepen.