Babb maakt zich vooral zorgen over de stabiliteit van de vastgoedmarkt op wat langere termijn. Het probleem situeert zich met name bij de rentevoeten. De vastgoedprijzen hebben steun gekregen van de lage rentevoeten, maar inmiddels vertoont de rente weer een stijgende trend.

Wanneer de rentevoeten blijven stijgen, zullen er automatisch minder woonkredieten worden toegestaan. Daardoor zal de vraag naar huizen afnemen, wat onvermijdelijk zal moeten leiden tot een daling van de prijzen. Tegen die achtergrond is een forse stijging van de prijzen zo goed als uitgesloten.

Babb maakt zich vooral zorgen over de stabiliteit van de vastgoedmarkt op wat langere termijn. Het probleem situeert zich met name bij de rentevoeten. De vastgoedprijzen hebben steun gekregen van de lage rentevoeten, maar inmiddels vertoont de rente weer een stijgende trend. Wanneer de rentevoeten blijven stijgen, zullen er automatisch minder woonkredieten worden toegestaan. Daardoor zal de vraag naar huizen afnemen, wat onvermijdelijk zal moeten leiden tot een daling van de prijzen. Tegen die achtergrond is een forse stijging van de prijzen zo goed als uitgesloten.