Donald Amstad, directeur van Aberdeen Asset Management Asia, is van mening dat een stijging van de assetprijzen als gevolg van liquiditeit instabiliteit op de financiële markten kunnen veroorzaken.

De emerging markets moeten volgens Amstad hun monetaire politiek dringend normaliseren, wat neerkomt op het verhogen van de basisrente in antwoord op een aantrekken van de inflatie.

De emerging markets blijven, vooral in Azië, economische lichtpunten. De grote Aziatische landen gaan zich loskoppelen van de geïndustrialiseerde wereld, waardoor de koersen van hun valuta's kunnen gaan stijgen.

Stephen Docherty, bij Aberdeen Asset Management hoofd global equities, ziet kansen weggelegd in landen zoals Korea, Singapore en Indonesië. Hong Kong biedt volgens Dochterty echter minder goede kansen vanwege de link aan de Amerikaanse dollar.

Zowel Amstad als Docherty sluiten niet uit dat we in de komende jaren met inflatie gaan geconfronteerd worden.

Donald Amstad, directeur van Aberdeen Asset Management Asia, is van mening dat een stijging van de assetprijzen als gevolg van liquiditeit instabiliteit op de financiële markten kunnen veroorzaken. De emerging markets moeten volgens Amstad hun monetaire politiek dringend normaliseren, wat neerkomt op het verhogen van de basisrente in antwoord op een aantrekken van de inflatie. De emerging markets blijven, vooral in Azië, economische lichtpunten. De grote Aziatische landen gaan zich loskoppelen van de geïndustrialiseerde wereld, waardoor de koersen van hun valuta's kunnen gaan stijgen. Stephen Docherty, bij Aberdeen Asset Management hoofd global equities, ziet kansen weggelegd in landen zoals Korea, Singapore en Indonesië. Hong Kong biedt volgens Dochterty echter minder goede kansen vanwege de link aan de Amerikaanse dollar. Zowel Amstad als Docherty sluiten niet uit dat we in de komende jaren met inflatie gaan geconfronteerd worden.