Dit complex bestaat uit 138 appartementen, 2 winkels en 92 parkeerplaatsen, en is gelegen aan de hoek Riddersstraat/Petermannenstraat en aan de Fonteinstraat, in de onmiddellijke nabijheid van het centrum van de stad Leuven.

Deze acquisitie betekent een nieuwe mijlpaal in de realisatie van één van de strategische assen van Home Invest Belgium, m.n. de toename van haar aanwezigheid in het Vlaams Gewest.

Het vastgoedcomplex werd in 1994 opgericht en is volledig vrij; het telt 8.549 m2 huuroppervlakte en zal vanaf het begin 2010 het voorwerp uitmaken van een gefaseerde renovatie; de Raad van Bestuur overweegt tevens de mogelijkheid om snel het gebouw gelegen aan de Fonteinstraat per afzonderlijke eenheden te verkopen.

Deze aankoop werd volledig gefinancierd via opname van een nieuwe kredietlijn.

De Raad van Bestuur is de mening toegedaan dat, indien de volledige site in portefeuille wordt gehouden, de aankoop en de renovatie van het vastgoedcomplex in totaal +/- EUR 14.550.000 zullen kosten, terwijl het verwachte bruto aanvangsrendement +/- 6,14% zou bedragen.

Dit complex bestaat uit 138 appartementen, 2 winkels en 92 parkeerplaatsen, en is gelegen aan de hoek Riddersstraat/Petermannenstraat en aan de Fonteinstraat, in de onmiddellijke nabijheid van het centrum van de stad Leuven. Deze acquisitie betekent een nieuwe mijlpaal in de realisatie van één van de strategische assen van Home Invest Belgium, m.n. de toename van haar aanwezigheid in het Vlaams Gewest. Het vastgoedcomplex werd in 1994 opgericht en is volledig vrij; het telt 8.549 m2 huuroppervlakte en zal vanaf het begin 2010 het voorwerp uitmaken van een gefaseerde renovatie; de Raad van Bestuur overweegt tevens de mogelijkheid om snel het gebouw gelegen aan de Fonteinstraat per afzonderlijke eenheden te verkopen. Deze aankoop werd volledig gefinancierd via opname van een nieuwe kredietlijn. De Raad van Bestuur is de mening toegedaan dat, indien de volledige site in portefeuille wordt gehouden, de aankoop en de renovatie van het vastgoedcomplex in totaal +/- EUR 14.550.000 zullen kosten, terwijl het verwachte bruto aanvangsrendement +/- 6,14% zou bedragen.