De consument wordt overspoeld met nieuwe gadgets aan een tempo dat eveneens verbazingwekkend mag worden genoemd. Apple heeft in dit tijdperk het voortouw genomen, het bedrijf dat door wijlen Steve Jobs werd opgericht blijft verbazen door de manier waarop het de consument mee op sleeptouw mag nemen

Robert Shiller heeft veel expertise met zeepbellen

Het antwoord op de vraag op we al dan niet op een uiteenspattende technologiezeepbel afstevenen, zou eventueel door Robert Shiller gegeven kunnen worden. Shiller voorspelde niet alleen de dot.com zeepbel in de late jaren 90, maar ook de huizenzeepbel van de tweede helft van vorig decennium.

Wat de technologiezeepbel betreft: die werd al aangekondigd in zijn boek Irrational Exuberance. Shiller houdt zijn antwoord op bovenstaande vraag nog even in beraad.

Hij sluit niet uit dat er inderdaad zeepbellen-gevaar is opgedoken, maar moet anderzijds ook toegeven dat we ons op technologisch vlak in een uitzonderlijke periode bevinden.

Enkele factoren spreken echter tegen het zeepbel-verhaal. De beleggers gaan niet voluit omdat de economie maar aan een bescheiden tempo groeit.

Daarnaast blijft de werkloosheid hoog, wat eveneens als een remmende factor mag worden beschouwd. Hij adviseert toch om eerder voorzichtig te zijn wat nieuwe aankopen van aandelen betreft, zeker wanneer het technologie betreft.

De consument wordt overspoeld met nieuwe gadgets aan een tempo dat eveneens verbazingwekkend mag worden genoemd. Apple heeft in dit tijdperk het voortouw genomen, het bedrijf dat door wijlen Steve Jobs werd opgericht blijft verbazen door de manier waarop het de consument mee op sleeptouw mag nemenRobert Shiller heeft veel expertise met zeepbellen Het antwoord op de vraag op we al dan niet op een uiteenspattende technologiezeepbel afstevenen, zou eventueel door Robert Shiller gegeven kunnen worden. Shiller voorspelde niet alleen de dot.com zeepbel in de late jaren 90, maar ook de huizenzeepbel van de tweede helft van vorig decennium. Wat de technologiezeepbel betreft: die werd al aangekondigd in zijn boek Irrational Exuberance. Shiller houdt zijn antwoord op bovenstaande vraag nog even in beraad. Hij sluit niet uit dat er inderdaad zeepbellen-gevaar is opgedoken, maar moet anderzijds ook toegeven dat we ons op technologisch vlak in een uitzonderlijke periode bevinden. Enkele factoren spreken echter tegen het zeepbel-verhaal. De beleggers gaan niet voluit omdat de economie maar aan een bescheiden tempo groeit. Daarnaast blijft de werkloosheid hoog, wat eveneens als een remmende factor mag worden beschouwd. Hij adviseert toch om eerder voorzichtig te zijn wat nieuwe aankopen van aandelen betreft, zeker wanneer het technologie betreft.