Nieuwe stimuleringsmaatregelen kunnen de VS-economie zwaar schaden, zo denkt Wesbury. Duitsland en het Verenigd Koninkrijk hebben in de afgelopen maanden zware besparingsmaatregelen aangekondigd.

Daarbij worden uitgaven precies op een lager pitje gezet om een oplopen van de begrotingstekorten te stoppen. In de VS wordt druk gedebateerd over de vraag of dit voorbeeld moet worden opgevolgd.

Meer uitgeven is volgens Wesbury NIET de manier om de economische groei weer te stimuleren. In de VS is er een spreekwoord dat spreekt over "borrowing from Peter to Paul".

Vertaald zou dit kunnen neerkomen op een broekzak-vestzakoperatie. Het geld moet toch ergens worden geleend en die lening zal moeten worden terugbetaald. Het voordeel van de stimulus valt zo meteen weg.

Nieuwe stimuleringsmaatregelen kunnen de VS-economie zwaar schaden, zo denkt Wesbury. Duitsland en het Verenigd Koninkrijk hebben in de afgelopen maanden zware besparingsmaatregelen aangekondigd. Daarbij worden uitgaven precies op een lager pitje gezet om een oplopen van de begrotingstekorten te stoppen. In de VS wordt druk gedebateerd over de vraag of dit voorbeeld moet worden opgevolgd. Meer uitgeven is volgens Wesbury NIET de manier om de economische groei weer te stimuleren. In de VS is er een spreekwoord dat spreekt over "borrowing from Peter to Paul". Vertaald zou dit kunnen neerkomen op een broekzak-vestzakoperatie. Het geld moet toch ergens worden geleend en die lening zal moeten worden terugbetaald. Het voordeel van de stimulus valt zo meteen weg.