Daarom verwachten de analisten van ABN Amro dat het fonds nog 13% moet afwaarderen op het vastgoed tot eind 2015. Gezien de hoge Loan to Value-ratio (LTV) van 58% moet het bedrijf in actie komen om uit de greep van de banken te blijven.

Om de gewenste LTV tussen 50% en 55% te behalen, moet NSI schulden afbouwen tot een spot LTV van 45%.

De noodlijdende grootaandeelhouder Habas maakt het echter lastig om EUR 240 miljoen aan nieuwe aandelen uit te geven om aan die eis te voldoen. NSI kan dit ook op andere manieren bereiken: Nederlandse bezittingen verkopen (met korting), het belang in de Belgische dochter Intervest Offices van de hand doen of een combinatie van bovenstaande opties.

ABN Amro handhaaft op speculatieve gronden de opinie Kopen voor NSI, maar vanwege verwachte afzwakkende huurinkomsten en afwaarderingen wordt het koersdoel verlaagd naar EUR 6,50.

Daarom verwachten de analisten van ABN Amro dat het fonds nog 13% moet afwaarderen op het vastgoed tot eind 2015. Gezien de hoge Loan to Value-ratio (LTV) van 58% moet het bedrijf in actie komen om uit de greep van de banken te blijven. Om de gewenste LTV tussen 50% en 55% te behalen, moet NSI schulden afbouwen tot een spot LTV van 45%. De noodlijdende grootaandeelhouder Habas maakt het echter lastig om EUR 240 miljoen aan nieuwe aandelen uit te geven om aan die eis te voldoen. NSI kan dit ook op andere manieren bereiken: Nederlandse bezittingen verkopen (met korting), het belang in de Belgische dochter Intervest Offices van de hand doen of een combinatie van bovenstaande opties. ABN Amro handhaaft op speculatieve gronden de opinie Kopen voor NSI, maar vanwege verwachte afzwakkende huurinkomsten en afwaarderingen wordt het koersdoel verlaagd naar EUR 6,50.