De nieuwe staatsbon zal opnieuw een looptijd hebben van 10 jaar en gaat gepaard met een rente van 0,80 procent. Dat is ietsje meer dan de 0,60 procent die bij de vorige uitgifte, in maart, werd geboden.

Het is nog maar de derde keer dat er een staatsbon met een looptijd van 10 jaar wordt uitgegeven. De eerste keer, eind vorig jaar, bracht die nog een rente op van 1,10 procent.

De bedoeling van de staatsbon op 10 jaar is om een iets hogere rentevoet te kunnen bieden dan met de traditionele staatsbons op 3, 5 en 8 jaar.

Er kan vanaf 26 mei en tot en met 3 juni worden ingeschreven op de staatsbon. Bij de vorige uitgifte, in maart, werd 3,5 miljoen euro opgehaald met staatsbons op 8 en 10 jaar. (Belga/NS)

De nieuwe staatsbon zal opnieuw een looptijd hebben van 10 jaar en gaat gepaard met een rente van 0,80 procent. Dat is ietsje meer dan de 0,60 procent die bij de vorige uitgifte, in maart, werd geboden. Het is nog maar de derde keer dat er een staatsbon met een looptijd van 10 jaar wordt uitgegeven. De eerste keer, eind vorig jaar, bracht die nog een rente op van 1,10 procent. De bedoeling van de staatsbon op 10 jaar is om een iets hogere rentevoet te kunnen bieden dan met de traditionele staatsbons op 3, 5 en 8 jaar. Er kan vanaf 26 mei en tot en met 3 juni worden ingeschreven op de staatsbon. Bij de vorige uitgifte, in maart, werd 3,5 miljoen euro opgehaald met staatsbons op 8 en 10 jaar. (Belga/NS)