Die rente steeg tot 0,465%, of het hoogste niveau sinds 5 augustus. Dat blijkt uit de cijfers die door de British Bankers' Association werden bekendgemaakt.

De dollar Libor-OIS spread, een barometer die de bereidheid van de banken aangeeft om elkaar geld te lenen, bedraagt nu 24 basispunten tegenover slechts 6 basispunten in maart.

Loredana Federico, econoom bij UniCredit SpA, merkt op dat het wantrouwen tussen de banken onderling duidelijk opnieuw is toegenomen. Ook bij de banken neemt de risico-aversie opnieuw toe.

Duitsland handelde echter op eigen houtje, hoewel ook Frankrijk zich tegen speculatie uitspraak. Daardoor zijn de geruchten over onenigheid binnen de eurozone opnieuw toegenomen.

Scott MacDonald, hoofd economische research bij Aladdin Capital Holdings LLC, sluit niet uit dat de markt voor credit-default swaps nu zo goed als gesloten wordt. Daardoor kunnen de risicopremies op de obligatiemarkten gaan stijgen.

Die rente steeg tot 0,465%, of het hoogste niveau sinds 5 augustus. Dat blijkt uit de cijfers die door de British Bankers' Association werden bekendgemaakt. De dollar Libor-OIS spread, een barometer die de bereidheid van de banken aangeeft om elkaar geld te lenen, bedraagt nu 24 basispunten tegenover slechts 6 basispunten in maart. Loredana Federico, econoom bij UniCredit SpA, merkt op dat het wantrouwen tussen de banken onderling duidelijk opnieuw is toegenomen. Ook bij de banken neemt de risico-aversie opnieuw toe. Duitsland handelde echter op eigen houtje, hoewel ook Frankrijk zich tegen speculatie uitspraak. Daardoor zijn de geruchten over onenigheid binnen de eurozone opnieuw toegenomen. Scott MacDonald, hoofd economische research bij Aladdin Capital Holdings LLC, sluit niet uit dat de markt voor credit-default swaps nu zo goed als gesloten wordt. Daardoor kunnen de risicopremies op de obligatiemarkten gaan stijgen.