Het hardst getroffen zouden Citigroup Inc., Bank of America en Morgan Stanley worden. Jason Goldberg, bankenanalist bij Barclays Capital, verwacht eveneens dat de winsten van de Amerikaanse banken onder druk gaan komen staan. Hij ziet de winstgevendheid tegen 2014 met 14% dalen.

Volgens Goldberg behoort Goldman Sachs zelfs ook tot de slachtoffers want de bank zal een deel van zijn activiteiten op het vlak van private-equity en real-estate investeringen (vastgoed) moeten verkopen.

Goldberg gelooft dat als gevolg van de regularisering de commissies gaan dalen, terwijl de banken anderzijds met hogere kosten gaan geconfronteerd worden. Bovendien zijn er nog heel wat andere maatregelen die de winstgevendheid gaan afremmen.

Het hardst getroffen zouden Citigroup Inc., Bank of America en Morgan Stanley worden. Jason Goldberg, bankenanalist bij Barclays Capital, verwacht eveneens dat de winsten van de Amerikaanse banken onder druk gaan komen staan. Hij ziet de winstgevendheid tegen 2014 met 14% dalen. Volgens Goldberg behoort Goldman Sachs zelfs ook tot de slachtoffers want de bank zal een deel van zijn activiteiten op het vlak van private-equity en real-estate investeringen (vastgoed) moeten verkopen. Goldberg gelooft dat als gevolg van de regularisering de commissies gaan dalen, terwijl de banken anderzijds met hogere kosten gaan geconfronteerd worden. Bovendien zijn er nog heel wat andere maatregelen die de winstgevendheid gaan afremmen.