Vanmorgen kostten een euro op de valutamarkten iets meer dan 1,28 dollar, of een stijging met 1% ten opzichte van het slotniveau van afgelopen vrijdag. Anderzijds moesten zowel de dollar als de yen terrein prijsgeven.

Mike Jones, currency strategist bij Bank of New Zealand Ltd. in Wellington, is van mening dat als gevolg van de recent gepubliceerde macro-economische indicatoren de risico-appetijt bij de beleggers opnieuw is toegenomen.

Jones verwacht echter dat de onzekerheid op de valutamarkten groot zal blijven, dit vanwege de begrotingscrissisen in een aantal (vooral) Zuid-Europese landen. Hij denkt niet dat de euro de kaap van 1,30 euro zal kunnen ronden.

Vanmorgen kostten een euro op de valutamarkten iets meer dan 1,28 dollar, of een stijging met 1% ten opzichte van het slotniveau van afgelopen vrijdag. Anderzijds moesten zowel de dollar als de yen terrein prijsgeven. Mike Jones, currency strategist bij Bank of New Zealand Ltd. in Wellington, is van mening dat als gevolg van de recent gepubliceerde macro-economische indicatoren de risico-appetijt bij de beleggers opnieuw is toegenomen. Jones verwacht echter dat de onzekerheid op de valutamarkten groot zal blijven, dit vanwege de begrotingscrissisen in een aantal (vooral) Zuid-Europese landen. Hij denkt niet dat de euro de kaap van 1,30 euro zal kunnen ronden.