Kennelijk is de private sector in de Verenigde Staten volgens ABN Amro momenteel veerkrachtig genoeg om de neerwaartse druk die ontstaat uit de gestegen belastingen en overheidsbezuinigingen te compenseren.

Daarnaast stond de week in het teken van de centrale banken. Zowel de Bank of England als de Europese Centrale Bank (ECB) lieten hun officiële rentetarieven ongewijzigd op respectievelijk 0,5% en 0,75%.

Ze gaven aan daar voorlopig geen verandering in aan te zullen brengen. De markten reageerden daar in het algemeen tevreden op.

In de Verenigde Staten bereikte de Dow Jones vorige week het hoogste niveau ooit. Dat record werd vervolgens elke volgende dag opnieuw gebroken. Het oude record dateerde van oktober 2007, dus voor de kredietcrisis begon.

De Europese beurzen naderen weliswaar eveneens de standen van 2007, maar dat betekent geen echte records. Deze beurzen zijn in het vorige decennium namelijk veel sterker gedaald.

De AEX steekt zelfs daarbij povertjes af en staat op slechts twee derde van de stand in 2007. De Nederlandse index wist de afgelopen week overigens wel een mooie winst van bijna 2,5% te boeken op 347,87.

Kennelijk is de private sector in de Verenigde Staten volgens ABN Amro momenteel veerkrachtig genoeg om de neerwaartse druk die ontstaat uit de gestegen belastingen en overheidsbezuinigingen te compenseren. Daarnaast stond de week in het teken van de centrale banken. Zowel de Bank of England als de Europese Centrale Bank (ECB) lieten hun officiële rentetarieven ongewijzigd op respectievelijk 0,5% en 0,75%. Ze gaven aan daar voorlopig geen verandering in aan te zullen brengen. De markten reageerden daar in het algemeen tevreden op. In de Verenigde Staten bereikte de Dow Jones vorige week het hoogste niveau ooit. Dat record werd vervolgens elke volgende dag opnieuw gebroken. Het oude record dateerde van oktober 2007, dus voor de kredietcrisis begon. De Europese beurzen naderen weliswaar eveneens de standen van 2007, maar dat betekent geen echte records. Deze beurzen zijn in het vorige decennium namelijk veel sterker gedaald. De AEX steekt zelfs daarbij povertjes af en staat op slechts twee derde van de stand in 2007. De Nederlandse index wist de afgelopen week overigens wel een mooie winst van bijna 2,5% te boeken op 347,87.