De laatste belangrijke bodem is deze van 1.746,20 punten : zolang de index hierboven blijft, is de stijgende trend niet gebroken en is het moment om posities op de Amerikaanse aandelenmarkt (en bijgevolg de rest van de wereld vermits Wall Street nog steeds toonaangevend blijft) te verlichten nog niet gekomen.

Een belangrijk aandachtspunt blijft wel de verslechtering van de momentumindicatoren : dit wordt voor de S&P 500 geïllustreerd door de negatieve divergentie met de RSIindicator.

Een correctie lijkt volgens Van Herck om de hoek te loeren : een eerste signaal dat de Amerikaanse markt wat afkoelt, krijgen we bij een neerwaartse doorbraak van de steun op 1.775,22 punten.

De laatste belangrijke bodem is deze van 1.746,20 punten : zolang de index hierboven blijft, is de stijgende trend niet gebroken en is het moment om posities op de Amerikaanse aandelenmarkt (en bijgevolg de rest van de wereld vermits Wall Street nog steeds toonaangevend blijft) te verlichten nog niet gekomen. Een belangrijk aandachtspunt blijft wel de verslechtering van de momentumindicatoren : dit wordt voor de S&P 500 geïllustreerd door de negatieve divergentie met de RSIindicator. Een correctie lijkt volgens Van Herck om de hoek te loeren : een eerste signaal dat de Amerikaanse markt wat afkoelt, krijgen we bij een neerwaartse doorbraak van de steun op 1.775,22 punten.