We zullen waarschijnlijk een periode van twee chaotische jaren (2011 en 2012) meemaken waarin pessimisme en optimisme elkaar zullen afwisselen, aldus Dexia.

Rekening houdend met de recente waardestijging van de euro, hebben de economen van Dexia de vooruitzichten voor de economische groei naar beneden herzien. Het Belgische bbp zal in 2010 groeien met 1,9% en met 1,6% in 2011 en 2012.

De tendens van de Belgische economie om dynamischer te zijn dan die van de eurozone zal zich de komende drie jaren doorzetten, want België zal de schrootpremies in de automobielsector niet hoeven af te schaffen.

Ons land wordt ook niet door een vastgoedcrisis getroffen zoals Spanje en Ierland. In tegenstelling tot verschillende andere landen heeft België ook niet de blunder begaan om het begrotingstekort te laten oplopen tot meer dan 10% van het bbp.

Het toekomstige Belgische besparingsprogramma zal minder drastisch zijn en de economische activiteiten minder zwaar treffen, zo stelt Dexia.

We zullen waarschijnlijk een periode van twee chaotische jaren (2011 en 2012) meemaken waarin pessimisme en optimisme elkaar zullen afwisselen, aldus Dexia. Rekening houdend met de recente waardestijging van de euro, hebben de economen van Dexia de vooruitzichten voor de economische groei naar beneden herzien. Het Belgische bbp zal in 2010 groeien met 1,9% en met 1,6% in 2011 en 2012. De tendens van de Belgische economie om dynamischer te zijn dan die van de eurozone zal zich de komende drie jaren doorzetten, want België zal de schrootpremies in de automobielsector niet hoeven af te schaffen. Ons land wordt ook niet door een vastgoedcrisis getroffen zoals Spanje en Ierland. In tegenstelling tot verschillende andere landen heeft België ook niet de blunder begaan om het begrotingstekort te laten oplopen tot meer dan 10% van het bbp. Het toekomstige Belgische besparingsprogramma zal minder drastisch zijn en de economische activiteiten minder zwaar treffen, zo stelt Dexia.