Met de herverkiezing van Giorgio Napolitano tot president van Italië zijn de politieke problemen in dat land verre van opgelost. Napolitano zal nu naar alle waarschijnlijkheid proberen om een nieuwe brede coalitie op de been te brengen, iets dat bij vorige pogingen steevast is mislukt.

Het probleem is namelijk dat de belangrijkste politieke partijen niet met elkaar door één deur kunnen. De centrumlinkse partij van Pier Luigi Bersani weigert te onderhandelen met de partij van Silvio Berlusconi, terwijl de Vijfsterrenbeweging van Beppe Grillo met niemand iets te maken wil hebben.

Met de herverkiezing van Giorgio Napolitano tot president van Italië zijn de politieke problemen in dat land verre van opgelost. Napolitano zal nu naar alle waarschijnlijkheid proberen om een nieuwe brede coalitie op de been te brengen, iets dat bij vorige pogingen steevast is mislukt. Het probleem is namelijk dat de belangrijkste politieke partijen niet met elkaar door één deur kunnen. De centrumlinkse partij van Pier Luigi Bersani weigert te onderhandelen met de partij van Silvio Berlusconi, terwijl de Vijfsterrenbeweging van Beppe Grillo met niemand iets te maken wil hebben.