De besparingen hebben de situatie niet verbeterd, maar integendeel verslechterd. Het vervelende is dat het ditmaal niet zo makkelijk zal zijn om een oplossing te bedenken.

Ondanks de reductie van de overheidstekorten zijn de problemen met de deficieten alleen maar erger geworden. Het kan op dat vlak dus nog een hete herfst in de eurozone worden.

Een opvallend gegeven is dat de euro vrijwel onbewogen is gebleven. De Europese eenheidsmunt houdt stand in de zone van 1,39 tot 1,40 dollar, ondanks de dreiging van een nieuwe crisis.

De besparingen hebben de situatie niet verbeterd, maar integendeel verslechterd. Het vervelende is dat het ditmaal niet zo makkelijk zal zijn om een oplossing te bedenken. Ondanks de reductie van de overheidstekorten zijn de problemen met de deficieten alleen maar erger geworden. Het kan op dat vlak dus nog een hete herfst in de eurozone worden. Een opvallend gegeven is dat de euro vrijwel onbewogen is gebleven. De Europese eenheidsmunt houdt stand in de zone van 1,39 tot 1,40 dollar, ondanks de dreiging van een nieuwe crisis.