De eurozone is aan de beterhand en zal de groei waarschijnlijk zien uitkomen op een positieve niveau van 0,8% in 2014, maar de vooruitzichten voor Duitsland en in het bijzonder Frankrijk blijven somber; behalve een toename van de overheidsuitgaven is laatstgenoemd land er niet in geslaagd de groei te stimuleren.

De al twee jaar aanhoudende daling van de inflatie in de eurozone zal dit jaar waarschijnlijk geen betekenisvolle ommekeer beleven, en de redenen voor extra versoepeling door de ECB, hoogstwaarschijnlijk via een nieuwe LTRO, zijn gegrond.

Steen Jakobsen, hoofdeconoom van Saxo Bank, gaf de volgende toelichting: "Het is lang geleden dat de sterren van de macro-indicatoren zo perfect op één lijn stonden. Het goede nieuws? Dit is het begin van het einde van deze crisis. De periode 2014-2015 zal een transitie te zien geven van kwantitatieve verruiming en goedkoop geld naar kwalitatief betere groei en hopelijk een duidelijke wil voor verandering. De wereld is zo uit balans geraakt dat zaken vanaf nu alleen maar kunnen verbeteren."

Peter Garnry, hoofd van de Equity Strategy bij Saxo Bank, onderstreept het belang van een aandelenportefeuille aan te houden om een betekenisvolle kapitaalgroei te realiseren. Hij gaf de volgende toelichting: "Schenk geen aandacht aan partijen die beweren dat aandelen in een zeepbelfase zitten. Als je echt het maximale wilt halen uit je portefeuille in 2014, bestaat het grootste risico hierin dat je positie in risicovolle assets niet lang genoeg is."

Saxo Bank voorspelt een algehele stijging van de wereldwijde aandelen met 10% in 2014. Favoriete aandelen van de bank in 2014 zijn General Electric, Microsoft en BNP Paribas.

De eurozone is aan de beterhand en zal de groei waarschijnlijk zien uitkomen op een positieve niveau van 0,8% in 2014, maar de vooruitzichten voor Duitsland en in het bijzonder Frankrijk blijven somber; behalve een toename van de overheidsuitgaven is laatstgenoemd land er niet in geslaagd de groei te stimuleren. De al twee jaar aanhoudende daling van de inflatie in de eurozone zal dit jaar waarschijnlijk geen betekenisvolle ommekeer beleven, en de redenen voor extra versoepeling door de ECB, hoogstwaarschijnlijk via een nieuwe LTRO, zijn gegrond. Steen Jakobsen, hoofdeconoom van Saxo Bank, gaf de volgende toelichting: "Het is lang geleden dat de sterren van de macro-indicatoren zo perfect op één lijn stonden. Het goede nieuws? Dit is het begin van het einde van deze crisis. De periode 2014-2015 zal een transitie te zien geven van kwantitatieve verruiming en goedkoop geld naar kwalitatief betere groei en hopelijk een duidelijke wil voor verandering. De wereld is zo uit balans geraakt dat zaken vanaf nu alleen maar kunnen verbeteren." Peter Garnry, hoofd van de Equity Strategy bij Saxo Bank, onderstreept het belang van een aandelenportefeuille aan te houden om een betekenisvolle kapitaalgroei te realiseren. Hij gaf de volgende toelichting: "Schenk geen aandacht aan partijen die beweren dat aandelen in een zeepbelfase zitten. Als je echt het maximale wilt halen uit je portefeuille in 2014, bestaat het grootste risico hierin dat je positie in risicovolle assets niet lang genoeg is." Saxo Bank voorspelt een algehele stijging van de wereldwijde aandelen met 10% in 2014. Favoriete aandelen van de bank in 2014 zijn General Electric, Microsoft en BNP Paribas.