Op dit moment zijn de valutatransacties aan restricties onderhevig en ook de handel op de beurzen. Diverse buitenlandse banken hebben maximum bedragen om in aandelen te handelen.

China kent verder aparte aandelencategorieën voor binnenlandse en buitenlandse beleggers, ook wel bekend als de alfabetsoep omdat er A- t/m H-aandelen bestaan.

Er waren al geruchten maar de voorzitter van de beurs heeft gesuggereerd dat de quota voor buitenlandse partijen wellicht vertienvoudigd worden.

Eerder al werd in de pers gesuggereerd dat B-aandelen, alleen toegankelijk voor niet-Chinezen, omgezet kunnen worden in de Chinese Ategenhanger. Dit zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers gunstig zijn voor de verhandelbaarheid.

Bovendien kan een toestroom van liquiditeiten volgens Theodoor Gilissen Bankiers gunstig zijn voor investeringen. De Chinese centrale bank is terughoudend in monetaire verruiming omdat het wil voorkomen dat er zeepbellen ontstaan in de onroerend goed markt en de bankensector.

De laatste maanden heeft de bank daarom de rente ongewijzigd gelaten maar wel extra liquiditeiten in de markt gebracht.

Op dit moment zijn de valutatransacties aan restricties onderhevig en ook de handel op de beurzen. Diverse buitenlandse banken hebben maximum bedragen om in aandelen te handelen. China kent verder aparte aandelencategorieën voor binnenlandse en buitenlandse beleggers, ook wel bekend als de alfabetsoep omdat er A- t/m H-aandelen bestaan. Er waren al geruchten maar de voorzitter van de beurs heeft gesuggereerd dat de quota voor buitenlandse partijen wellicht vertienvoudigd worden. Eerder al werd in de pers gesuggereerd dat B-aandelen, alleen toegankelijk voor niet-Chinezen, omgezet kunnen worden in de Chinese Ategenhanger. Dit zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers gunstig zijn voor de verhandelbaarheid. Bovendien kan een toestroom van liquiditeiten volgens Theodoor Gilissen Bankiers gunstig zijn voor investeringen. De Chinese centrale bank is terughoudend in monetaire verruiming omdat het wil voorkomen dat er zeepbellen ontstaan in de onroerend goed markt en de bankensector. De laatste maanden heeft de bank daarom de rente ongewijzigd gelaten maar wel extra liquiditeiten in de markt gebracht.