In China staat de viering van Chinees Nieuwjaar binnenkort op de agenda en traditioneel is dat er een periode dat er veel cadeautjes worden gegeven. Bovendien ziet er naar uit dat het Indisch seizoen van de trouwfeesten goed is geweest wat betreft de vraag naar goud.

Daar staat echter wel tegenover dat de vraag naar goud in Europa en de Verenigde Staten wat minder is geworden. Een positieve factor is evenwel dat steeds meer centrale banken opnieuw goed kopen, wat de goudprijs uiteindelijk door de kaap van 2000 dollar moet kunnen duwen.

In China staat de viering van Chinees Nieuwjaar binnenkort op de agenda en traditioneel is dat er een periode dat er veel cadeautjes worden gegeven. Bovendien ziet er naar uit dat het Indisch seizoen van de trouwfeesten goed is geweest wat betreft de vraag naar goud. Daar staat echter wel tegenover dat de vraag naar goud in Europa en de Verenigde Staten wat minder is geworden. Een positieve factor is evenwel dat steeds meer centrale banken opnieuw goed kopen, wat de goudprijs uiteindelijk door de kaap van 2000 dollar moet kunnen duwen.