Het groenestroombedrijf uit Oostende is in volle expansie en wil met deze nieuwe kapitaalinjectie de verdere groei verzekeren.
Electrawinds nv, met hoofdzetel in Oostende, is de grootste private speler in België voor hernieuwbare energie.

Het groenestroombedrijf is gestart met windprojecten maar snel is geïnvesteerd in andere vormen van hernieuwbare energie: biomassa en zonne-energie. De combinatie van wind, biomassa en zon is vrij uniek in België. Electrawinds is ook actief in Italië, Frankrijk en Oost-Europa.

De nieuwe financiële partners zijn geen onbekenden voor Electrawinds. DG Infra+ deed ook mee aan de kapitaalsverhoging in maart dit jaar, waarbij het samen met de Gemeentelijke Holding een achtergestelde lening van 20 miljoen euro met warrants verstrekte.

DG Infra+ is een niet-genoteerd private-equityfonds, opgericht op initiatief van Dexia en Gimv, dat zich focust op investeringen in infrastructuur en aanverwante activa.

Bij deze kapitaalsverhoging investeert Gimv 25 miljoen euro, DG Infra+ 5 miljoen euro.

Het groenestroombedrijf uit Oostende is in volle expansie en wil met deze nieuwe kapitaalinjectie de verdere groei verzekeren. Electrawinds nv, met hoofdzetel in Oostende, is de grootste private speler in België voor hernieuwbare energie. Het groenestroombedrijf is gestart met windprojecten maar snel is geïnvesteerd in andere vormen van hernieuwbare energie: biomassa en zonne-energie. De combinatie van wind, biomassa en zon is vrij uniek in België. Electrawinds is ook actief in Italië, Frankrijk en Oost-Europa.De nieuwe financiële partners zijn geen onbekenden voor Electrawinds. DG Infra+ deed ook mee aan de kapitaalsverhoging in maart dit jaar, waarbij het samen met de Gemeentelijke Holding een achtergestelde lening van 20 miljoen euro met warrants verstrekte. DG Infra+ is een niet-genoteerd private-equityfonds, opgericht op initiatief van Dexia en Gimv, dat zich focust op investeringen in infrastructuur en aanverwante activa.Bij deze kapitaalsverhoging investeert Gimv 25 miljoen euro, DG Infra+ 5 miljoen euro.