De buffers die Chinese banken moeten aanhouden zouden versoepeld worden om de economische groei te stimuleren. Dat moedigde Aziatische valuta- en Chinese aandelenbeleggers aan tot het nemen meer risico's.

ABN Amro verwacht geen nieuwe stimuleringsmaatregelen in de nabije toekomst. De spanning is uit de lucht op de geldmarkt.

Bovendien heeft de Chinese regering aangegeven dat de kwaliteit van de economische groei belangrijk is, terwijl schaduwbankieren en uitwassen in de vastgoedsector zijn aangepakt.

Daarnaast wil China de groei aanjagen door middel van binnenlandse consumptie in plaats van investeringen.

Dat beleid wordt niet aan de kant geschoven zonder dat het aannemelijk is dat de economie een harde landing zal maken. En daar lijkt het niet op.

De buffers die Chinese banken moeten aanhouden zouden versoepeld worden om de economische groei te stimuleren. Dat moedigde Aziatische valuta- en Chinese aandelenbeleggers aan tot het nemen meer risico's. ABN Amro verwacht geen nieuwe stimuleringsmaatregelen in de nabije toekomst. De spanning is uit de lucht op de geldmarkt. Bovendien heeft de Chinese regering aangegeven dat de kwaliteit van de economische groei belangrijk is, terwijl schaduwbankieren en uitwassen in de vastgoedsector zijn aangepakt. Daarnaast wil China de groei aanjagen door middel van binnenlandse consumptie in plaats van investeringen. Dat beleid wordt niet aan de kant geschoven zonder dat het aannemelijk is dat de economie een harde landing zal maken. En daar lijkt het niet op.