De reden waarom SYRIZA volgens Venizelos mee in de regering moet stappen, is volgens politieke analisten meer dan duidelijk. De socialisten van Venizelos worden aan hun linkerkant letterlijk opgevreten door extreem-links, dat meer dan een kwart van de stemmen bij de verkiezingen behaalde.

Nouriel Roubini gelooft er geen bal van

Tsipras zal er als de kippen bi jzijn om nog meer PASOK-stemmen weg te pikken wanneer de socialisten in een nieuwe regering weer eens door de bocht zouden gaan.

Anderzijds heeft Venizelos weinig andere keuzemogelijkheden dan met Nieuwe Democratie een regering te vormen, Griekenland heeft namelijk bij hoogdringendheid een nieuwe regering nodig.

Nouriel Roubini gelooft er echter geen bal van dat de Grieken een werkzame regering op de been gaan krijgen. Wanneer die er komt, zal ze binnen de korste keren uiteenspatten.

Het logisch gevolg is dat de Grieken voor de derde keer op enkele maanden tijd opnieuw naar de stembus mogen trekken.

De reden waarom SYRIZA volgens Venizelos mee in de regering moet stappen, is volgens politieke analisten meer dan duidelijk. De socialisten van Venizelos worden aan hun linkerkant letterlijk opgevreten door extreem-links, dat meer dan een kwart van de stemmen bij de verkiezingen behaalde.Nouriel Roubini gelooft er geen bal van Tsipras zal er als de kippen bi jzijn om nog meer PASOK-stemmen weg te pikken wanneer de socialisten in een nieuwe regering weer eens door de bocht zouden gaan. Anderzijds heeft Venizelos weinig andere keuzemogelijkheden dan met Nieuwe Democratie een regering te vormen, Griekenland heeft namelijk bij hoogdringendheid een nieuwe regering nodig. Nouriel Roubini gelooft er echter geen bal van dat de Grieken een werkzame regering op de been gaan krijgen. Wanneer die er komt, zal ze binnen de korste keren uiteenspatten. Het logisch gevolg is dat de Grieken voor de derde keer op enkele maanden tijd opnieuw naar de stembus mogen trekken.