Nieuwe governance bij Dexia

In overeenstemming met wat tijdens de Buitengewone algemene vergadering van 21 december 2012 werd aangekondigd, wordt de samenstelling van de raad van bestuur van Dexia NV gewijzigd, om het nieuwe evenwicht te weerspiegelen in het aandeelhouderschap van Dexia bij de kapitaalverhoging voor Dexia NV die door de Buitengewone algemene vergadering werd goedgekeurd en waarvan de effectieve uitvoering gepland is op 31 december 2012.

Zodoende heeft de raad van bestuur van Dexia NV, die gisteren is bijeengekomen onder het voorzitterschap van de heer Robert de Metz, akte genomen van het ontslag, onder de opschortende voorwaarde en vanaf het effectief doorvoeren van de kapitaalverhoging voor Dexia NV, van de dames en heren Gilles Benoist, Brigitte Chanoine, Christian Giacomotto, Antoine Gosset-Grainville, Bernard Herman, Catherine Kopp, Olivier Mareuse, Claude Piret, Bernard Thiry en Marc Tinant, in hun hoedanigheid van bestuurder van Dexia NV.

De raad van bestuur heeft beslist om de heren Paul Bodart, Alexandre De Geest en Hervé de Villeroché te coöpteren als leden van de raad van bestuur.

Deze coöptaties zullen ingaan bij de inwerkingtreding van de bovengenoemde ontslagen. De definitieve benoeming van de heren Paul Bodart, Alexandre De Geest en Hervé de Villeroché zal worden voorgesteld aan de volgende Algemene vergadering van Dexia NV. Zij vervoegen daarbij de heer Bart Bronselaer, die op 14 december 2012 gecoöpteerd werd.

Deze governance zal de nieuwe structuur van het aandeelhouderschap van de vennootschap weerspiegelen en beter aangepast zijn aan de nieuwe dimensie van de groep.

De raad van bestuur van Dexia NV zal op deze manier 9 leden tellen, tegen 16 nu; 5 leden zullen de Belgische nationaliteit hebben, en 4 de Franse nationaliteit; de voorzitter van de raad van bestuur zal de Franse nationaliteit hebben, en de gedelegeerd bestuurder de Belgische nationaliteit. Het aantal onafhankelijke bestuurders wordt behouden op 3.

Vanaf 31 december 2012 en onder voorbehoud van het doorvoeren van de kapitaalverhoging zal de raad van bestuur van Dexia NV bestaan uit de volgende leden:

– Robert de Metz, voorzitter, onafhankelijk bestuurder,

– Karel De Boeck, gedelegeerd bestuurder,

– Paul Bodart, onafhankelijk bestuurder,

– Olivier Bourges, niet-uitvoerend bestuurder,

– Bart Bronselaer, onafhankelijk bestuurder,

– Alexandre De Geest, niet-uitvoerend bestuurder,

– Philippe Rucheton, uitvoerend bestuurder,

– Koen Van Loo, niet-uitvoerend bestuurder, en

– Hervé de Villeroché, niet-uitvoerend bestuurder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content