Deze geruchten hebben er voor gezorgd dat de risicoopslag voor de Ierse 10-jaarsrente boven die van Duitsland in de loop van vorige week weer flink is opgelopen.

De opslag steeg met ruim 30 basispunten tot 406 basispunten, aldus Theodoor Gilissen Bankiers. Ook de risico-opslagen van andere perifere landen in Europa liepen op na tegenvallende vraag bij de plaatsing van twee langlopende leningen in Spanje en onzekerheid over het bereiken van een akkoord over de begrotingsplannen voor 2011 in Portugal.

Deze geruchten hebben er voor gezorgd dat de risicoopslag voor de Ierse 10-jaarsrente boven die van Duitsland in de loop van vorige week weer flink is opgelopen. De opslag steeg met ruim 30 basispunten tot 406 basispunten, aldus Theodoor Gilissen Bankiers. Ook de risico-opslagen van andere perifere landen in Europa liepen op na tegenvallende vraag bij de plaatsing van twee langlopende leningen in Spanje en onzekerheid over het bereiken van een akkoord over de begrotingsplannen voor 2011 in Portugal.