Maar volgens Paul Krake, stichter van consultancy bureau Peak: Macro Strategies, ziet echter een groter gevaar opduiken. Wanneer Larry Summers de opvolger wordt van Ben Bernanke kunnen de poppen in de emerging markets opnieuw aan het dansen gaan.

Summers zou zich namelijk als een olifant in de porceleinkast kunnen gedragen wat de communicatie rond de tapering betreft. In dat geval kunnen de groeimarkten nog rake klappen krijgen. De reputatie van Summers een havik te zijn, keert zich nu tegen hem.

Maar volgens Paul Krake, stichter van consultancy bureau Peak: Macro Strategies, ziet echter een groter gevaar opduiken. Wanneer Larry Summers de opvolger wordt van Ben Bernanke kunnen de poppen in de emerging markets opnieuw aan het dansen gaan. Summers zou zich namelijk als een olifant in de porceleinkast kunnen gedragen wat de communicatie rond de tapering betreft. In dat geval kunnen de groeimarkten nog rake klappen krijgen. De reputatie van Summers een havik te zijn, keert zich nu tegen hem.