Volgens de polls ligt Barack Obama nog steeds voorop, maar dreigt zijn voorsprong voortdurend te verdwijnen. Obama zal het dus nog bijna anderhalve week moeten vol zien te houden.

Wanneer hij daar niet in slaagt, zal Mitt Romney zijn plaats in het Witte Huis innemen. Jim O'Neill van Goldman Sachs is van mening dat een overwinning van Romney een grote invloed op de obligatiemarkten zou hebben. Met name binnen de FED zou er iets kunnen veranderen.

Opnieuw een meer conventionele monetaire politiek

O'Neill is van mening dat Romney een andere voorzitter zal benoemen bij de Amerikaanse centrale bank, een visie die door meerdere senior fixed income managers wordt gedeeld. Romney heeft overigens al duidelijk gemaakt dat dit inderdaad het geval zal zijn.

De opvolger van Ben Bernanke zou wel eens minder enthousiast kunnen zijn over de politiek van monetaire verruiming zoals die in de afgelopen jaren werd gevoerd. Een nieuwe FED-topman kan een andere monetaire politiek voeren en die zou de obligatiemarkten wel eens op stelten kunnen zetten.

Volgens de polls ligt Barack Obama nog steeds voorop, maar dreigt zijn voorsprong voortdurend te verdwijnen. Obama zal het dus nog bijna anderhalve week moeten vol zien te houden. Wanneer hij daar niet in slaagt, zal Mitt Romney zijn plaats in het Witte Huis innemen. Jim O'Neill van Goldman Sachs is van mening dat een overwinning van Romney een grote invloed op de obligatiemarkten zou hebben. Met name binnen de FED zou er iets kunnen veranderen. Opnieuw een meer conventionele monetaire politiekO'Neill is van mening dat Romney een andere voorzitter zal benoemen bij de Amerikaanse centrale bank, een visie die door meerdere senior fixed income managers wordt gedeeld. Romney heeft overigens al duidelijk gemaakt dat dit inderdaad het geval zal zijn. De opvolger van Ben Bernanke zou wel eens minder enthousiast kunnen zijn over de politiek van monetaire verruiming zoals die in de afgelopen jaren werd gevoerd. Een nieuwe FED-topman kan een andere monetaire politiek voeren en die zou de obligatiemarkten wel eens op stelten kunnen zetten.