Bij Société Générale is strateeg Vincent Chaigneau bezorgd over het uitbreken van een nieuwe crisis als gevolg van het ontsporen van de situatie rond Italië. Die nieuwe Europese crisis zal waarschijnlijk minder hevig zijn dan vorige, maar ze zal de eurozone toch aardig op stelten zetten.

Europa beschikt nu over voldoende tools om de scherpste kantjes van de crisis af te vijlen, maar Chaigneau verwacht toch dat de koers van de euro opnieuw onder druk zal komen te staan wanneer de barometer in Europa opnieuw op stormweer komt te staan.

Bij Société Générale is strateeg Vincent Chaigneau bezorgd over het uitbreken van een nieuwe crisis als gevolg van het ontsporen van de situatie rond Italië. Die nieuwe Europese crisis zal waarschijnlijk minder hevig zijn dan vorige, maar ze zal de eurozone toch aardig op stelten zetten. Europa beschikt nu over voldoende tools om de scherpste kantjes van de crisis af te vijlen, maar Chaigneau verwacht toch dat de koers van de euro opnieuw onder druk zal komen te staan wanneer de barometer in Europa opnieuw op stormweer komt te staan.