Die schulden stonden in de boeken van de banken ingeschreven, dit op basis van de betrouwbare bron die het Internationaal Monetair Fonds toch geacht wordt om te zijn. Om dit probleem het hoofd te blijven bieden, restte de banken geen andere keuze dan die schulden voortdurend door te rollen.

Het alternatief was weinig benijdenswaardig: een financiële crisis van ongekende omvang. Het doorrollen van die schulden heeft geleid tot het ontstaan van een gigantische schuldenzeepbel die de fondsbeheerders er toe gebracht hebben om gekke dingen te kopen zoals bijvoorbeeld Spaanse staatsobligaties.

Die schulden stonden in de boeken van de banken ingeschreven, dit op basis van de betrouwbare bron die het Internationaal Monetair Fonds toch geacht wordt om te zijn. Om dit probleem het hoofd te blijven bieden, restte de banken geen andere keuze dan die schulden voortdurend door te rollen. Het alternatief was weinig benijdenswaardig: een financiële crisis van ongekende omvang. Het doorrollen van die schulden heeft geleid tot het ontstaan van een gigantische schuldenzeepbel die de fondsbeheerders er toe gebracht hebben om gekke dingen te kopen zoals bijvoorbeeld Spaanse staatsobligaties.