Klaus Baader, co-chief euro-area economist bij Societe Generale in Londen, is van mening dat de nieuwe generatie centrale bankiers onder leiding van de Italiaan Mario Draghi de strijd tegen de inflatie gaat opvoeren.

Dat betekent dat de ECB waarschijnlijk haar basisrente opnieuw gaat verhogen. Baader is van mening dat Draghi zal willen aantonen dat hij wel degelijk werk wil maken van inflatiebestrijding. De basisrente in de eurozone zal daardoor op het einde van dit jaar volgens de analisten 1,75% bedragen.

Klaus Baader, co-chief euro-area economist bij Societe Generale in Londen, is van mening dat de nieuwe generatie centrale bankiers onder leiding van de Italiaan Mario Draghi de strijd tegen de inflatie gaat opvoeren. Dat betekent dat de ECB waarschijnlijk haar basisrente opnieuw gaat verhogen. Baader is van mening dat Draghi zal willen aantonen dat hij wel degelijk werk wil maken van inflatiebestrijding. De basisrente in de eurozone zal daardoor op het einde van dit jaar volgens de analisten 1,75% bedragen.