Lucke, een economieprofessor in Hamburg die zich heeft omringd met een groepje andere universiteitsprofessoren, wil niets of niets minder dan de vernietiging van de euro. Of de beweging tot een volwaardige partij zal kunnen uitgroeien, dient nog te worden afgewacht.

Veel zal er van afhangen hoe de economische situatie zich in de komende maanden zal ontwikkelen.

Duitsland heeft als land weliswaar het meest van alle leden van de eurozone geprofiteerd van de euro, maar het ondersteunen van landen in moeilijkheden ligt veel Duitsers zwaar op de maag. De partij kan dus succesvol worden, op voorwaarde dat ze haar basis kan verbreden.

Lucke, een economieprofessor in Hamburg die zich heeft omringd met een groepje andere universiteitsprofessoren, wil niets of niets minder dan de vernietiging van de euro. Of de beweging tot een volwaardige partij zal kunnen uitgroeien, dient nog te worden afgewacht. Veel zal er van afhangen hoe de economische situatie zich in de komende maanden zal ontwikkelen. Duitsland heeft als land weliswaar het meest van alle leden van de eurozone geprofiteerd van de euro, maar het ondersteunen van landen in moeilijkheden ligt veel Duitsers zwaar op de maag. De partij kan dus succesvol worden, op voorwaarde dat ze haar basis kan verbreden.