Die valutamarkten zijn in volle beweging, zo merkt Philippe Gijsels van BNP Paribas op. Hierbij valt het op dat heel wat groeimarktenmunten onder druk komen ten opzichte van de USD. Maar het valt waarschijnlijk nog meer op dat de euro nog sterker is dan de USD.

Wat dat laatste betreft is het duidelijk dat wanneer de QE wordt afgebouwd en op een bepaald moment volledig stopt die normaal gezien zou moeten kunnen leiden tot een sterkere USD. Maar ondertussen blijft de balans van de Fed wel groeien terwijl die van de ECB krimpt door de terugbetaling van de ltro. Daar spint de euro garen bij net zoals bij het handelsoverschot van de zone.

Die valutamarkten zijn in volle beweging, zo merkt Philippe Gijsels van BNP Paribas op. Hierbij valt het op dat heel wat groeimarktenmunten onder druk komen ten opzichte van de USD. Maar het valt waarschijnlijk nog meer op dat de euro nog sterker is dan de USD. Wat dat laatste betreft is het duidelijk dat wanneer de QE wordt afgebouwd en op een bepaald moment volledig stopt die normaal gezien zou moeten kunnen leiden tot een sterkere USD. Maar ondertussen blijft de balans van de Fed wel groeien terwijl die van de ECB krimpt door de terugbetaling van de ltro. Daar spint de euro garen bij net zoals bij het handelsoverschot van de zone.