De maatregel is bedoeld om een te snelle stijging van de vastgoedprijzen tegen te gaan. De belasting zal 20% bedragen, wat toch een hoog bedrag is.

Jackson Wong, vice president in Hong Kong-based van broker Tanrich Securities Co, gelooft dat de nieuwe belasting de vastgoedmarkt kan doen bloeden.

Volgens Wong maken de beleggers zich ook zorgen over het feit dat de Chinese regering mogelijk nog andere beperkende maatregelen zal aankondigen tijdens haar meeting van morgen.

De daling van de beurskoersen gebeurde vandaag onder relatief grote volumes, wat als een negatief signaal mag worden ervaren.

De maatregel is bedoeld om een te snelle stijging van de vastgoedprijzen tegen te gaan. De belasting zal 20% bedragen, wat toch een hoog bedrag is. Jackson Wong, vice president in Hong Kong-based van broker Tanrich Securities Co, gelooft dat de nieuwe belasting de vastgoedmarkt kan doen bloeden. Volgens Wong maken de beleggers zich ook zorgen over het feit dat de Chinese regering mogelijk nog andere beperkende maatregelen zal aankondigen tijdens haar meeting van morgen. De daling van de beurskoersen gebeurde vandaag onder relatief grote volumes, wat als een negatief signaal mag worden ervaren.