Een zeer grote meerderheid van de respondenten antwoordde dat er wel degelijk een impact zal zijn. Slechts 11% van de respondenten voelde zich immuun.

Zonder een definitieve conclusie te trekken, kan men aannemen dat de consumptie van de gezinnen in een dergelijke context zeer matig zal blijven.

Er werd ook gevraagd wat de consumenten tijdens de eindejaarsfeesten gingen doen. Zowat twee derde van de respondenten antwoordde dat ze hun eindejaarsaankopen gingen verminderen (de bezuinigingsmaatregelen zijn daar waarschijnlijk niet vreemd aan).

De kans op een nieuwe daling van de consumptie van de gezinnen in de vierde kwartaal 2012 is dus groot en als men de vertrouwensindexen mag geloven, zal de eerste helft van 2013 volgens Economic.Poll@ING ook moeilijk blijven.

Een zeer grote meerderheid van de respondenten antwoordde dat er wel degelijk een impact zal zijn. Slechts 11% van de respondenten voelde zich immuun. Zonder een definitieve conclusie te trekken, kan men aannemen dat de consumptie van de gezinnen in een dergelijke context zeer matig zal blijven. Er werd ook gevraagd wat de consumenten tijdens de eindejaarsfeesten gingen doen. Zowat twee derde van de respondenten antwoordde dat ze hun eindejaarsaankopen gingen verminderen (de bezuinigingsmaatregelen zijn daar waarschijnlijk niet vreemd aan). De kans op een nieuwe daling van de consumptie van de gezinnen in de vierde kwartaal 2012 is dus groot en als men de vertrouwensindexen mag geloven, zal de eerste helft van 2013 volgens Economic.Poll@ING ook moeilijk blijven.