De wijziging, die retroactief gebeurt vanaf het begin van de tijdreeksen in 1929, wordt doorgevoerd zodat de nationale rekeningen beter de elementen in rekening nemen die een economische rol spelen in een moderne dienstenmaatschappij, meer bepaald door een waarde toe te kennen aan bepaalde immateriële activa.

Hierdoor zal er volgens Belfius Research éénmalig $460 miljard toegevoegd worden aan het bbp, wat ruwweg overeenkomt met de jaarlijkse economische output van België.

Door de retroactieve implementatie van deze nieuwe bbp-definitie verandert er niet veel aan de onderliggende trend of conjunctuur van de Amerikaanse economie maar toch valt de impact van de herziening niet te onderschatten.

Aardig meegenomen voor de regering Obama is het feit dat de soevereine schuldgraad (uitstaande overheidsschuld / bbp) in één klap zal verbeteren van 104.6% naar 101.6%.

De wijziging, die retroactief gebeurt vanaf het begin van de tijdreeksen in 1929, wordt doorgevoerd zodat de nationale rekeningen beter de elementen in rekening nemen die een economische rol spelen in een moderne dienstenmaatschappij, meer bepaald door een waarde toe te kennen aan bepaalde immateriële activa. Hierdoor zal er volgens Belfius Research éénmalig $460 miljard toegevoegd worden aan het bbp, wat ruwweg overeenkomt met de jaarlijkse economische output van België. Door de retroactieve implementatie van deze nieuwe bbp-definitie verandert er niet veel aan de onderliggende trend of conjunctuur van de Amerikaanse economie maar toch valt de impact van de herziening niet te onderschatten. Aardig meegenomen voor de regering Obama is het feit dat de soevereine schuldgraad (uitstaande overheidsschuld / bbp) in één klap zal verbeteren van 104.6% naar 101.6%.