Deze hervorming voor de financiële sector is de grootste die in tientallen jaren werd doorgevoerd. Black wijst echter op het effect van wat hij de "perverse incentive structures" noemt.

De topmanagers kunnen nog steeds enorme bonussen opstrijken en dat moet vroeg of laat tot een nieuwe financiële crisis leiden. Toplui van de banken gaan enorme risico's blijven nemen om zelf fikse bonussen te kunnen opstrijken.

Black, die een belangrijke rol speelde bij het Savings & Loan Scandal van de jaren 90, is van mening dat ook alle toezichthouders (accountants enzovoort) onder één hoedje met de banken spelen en dus nieuwe wantoestanden niet aan tegenhouden.

De Dodd-Frank Law heeft bovendien geen einde gemaakt aan 'Too Big to Fail', de grootbanken zijn nog steeds te groot om ze failliet te laten gaan. Black verwacht dan ook meer bailouts.

Deze hervorming voor de financiële sector is de grootste die in tientallen jaren werd doorgevoerd. Black wijst echter op het effect van wat hij de "perverse incentive structures" noemt. De topmanagers kunnen nog steeds enorme bonussen opstrijken en dat moet vroeg of laat tot een nieuwe financiële crisis leiden. Toplui van de banken gaan enorme risico's blijven nemen om zelf fikse bonussen te kunnen opstrijken. Black, die een belangrijke rol speelde bij het Savings & Loan Scandal van de jaren 90, is van mening dat ook alle toezichthouders (accountants enzovoort) onder één hoedje met de banken spelen en dus nieuwe wantoestanden niet aan tegenhouden. De Dodd-Frank Law heeft bovendien geen einde gemaakt aan 'Too Big to Fail', de grootbanken zijn nog steeds te groot om ze failliet te laten gaan. Black verwacht dan ook meer bailouts.