Regelmatig worden alternatieve oplossingen voorgesteld om Griekenland alsnog uit de puree te halen, onder andere een nieuwe herschikking van de schulden. Dit recept wordt door de Europes overheden echter van de hand gewegen als zijnde niet efficiënt.

Klaus Regling, hoofd van het European Stability Mechanism Bailout Fund, is echter van mening dat er iets moet gebeuren. Dit jaar zal volgens het IMF de schuldengraad van Griekenland oplopen tot 176% van het BBP. Het spreekt voor zichzelf dat een dergelijk niveau op termijn onhoudbaar is.

Regelmatig worden alternatieve oplossingen voorgesteld om Griekenland alsnog uit de puree te halen, onder andere een nieuwe herschikking van de schulden. Dit recept wordt door de Europes overheden echter van de hand gewegen als zijnde niet efficiënt. Klaus Regling, hoofd van het European Stability Mechanism Bailout Fund, is echter van mening dat er iets moet gebeuren. Dit jaar zal volgens het IMF de schuldengraad van Griekenland oplopen tot 176% van het BBP. Het spreekt voor zichzelf dat een dergelijk niveau op termijn onhoudbaar is.