Christopher Whalen, managing director van Institutional Risk Analytics, is van mening dat de mommenteel zeer populaire niet-geregulariseerde structured notes nieuwe problemen gaan veroorzaken.

Deze niet-geregulariseerde structured notes worden over-the-counter verkocht. Ze bestaan deels uit derivaten waarmee op beweging in de intrestvoeten kan worden gemikt.

Whalen, die in maart 2007 de implosie van de mortgage-backed securities markt voorspelde, heeft er ook ditmaal geen goed in. Deze niet-geregulariseerde structured notes bieden rendementen van vaak meer dan 10%.

Degenen die de niet-geregulariseerde structured notes ontwerpen, hebben niet de plicht om er een markt in te maken. Praktisch gezien hebben ze die in het afgelopen decennium wel gemaakt, maar het opdrogen van deze markt zou voor grote problemen kunnen zorgen.

De verkopen van niet-geregulariseerde structured notes waren in juli goed voor een totaal bedrag van 29,60 miljard dollar, of een stijging met 72% in vergelijking met het jaar voordien.

Christopher Whalen, managing director van Institutional Risk Analytics, is van mening dat de mommenteel zeer populaire niet-geregulariseerde structured notes nieuwe problemen gaan veroorzaken. Deze niet-geregulariseerde structured notes worden over-the-counter verkocht. Ze bestaan deels uit derivaten waarmee op beweging in de intrestvoeten kan worden gemikt. Whalen, die in maart 2007 de implosie van de mortgage-backed securities markt voorspelde, heeft er ook ditmaal geen goed in. Deze niet-geregulariseerde structured notes bieden rendementen van vaak meer dan 10%. Degenen die de niet-geregulariseerde structured notes ontwerpen, hebben niet de plicht om er een markt in te maken. Praktisch gezien hebben ze die in het afgelopen decennium wel gemaakt, maar het opdrogen van deze markt zou voor grote problemen kunnen zorgen. De verkopen van niet-geregulariseerde structured notes waren in juli goed voor een totaal bedrag van 29,60 miljard dollar, of een stijging met 72% in vergelijking met het jaar voordien.