De aardbeving doet namelijk Japanse bedrijven nogmaals fabrieken sluiten, waarbij onder andere Sony en Nikon werden getroffen. Daarenboven lijkt het heropenen van de al eerder getroffen fabrieken vertraging hebben opgelopen.

Sony kondigde aan dat het twee fabrieken in de prefectuur van Miyagi heeft moeten stopzetten als gevolg van de naschok. Als reden werd het uitvallen van de stroom opgegeven.

Nikon Corp., Fujitsu Ltd., Tokyo Electron Ltd. en NTT DoCoMo Inc hadden met gelijkaardige problemen af te leveren. Steven Zhang, analist bij DBS Vickers Securities in Hong Kong, ziet opnieuw een negatieve impact op de distributieketen.

De aardbeving doet namelijk Japanse bedrijven nogmaals fabrieken sluiten, waarbij onder andere Sony en Nikon werden getroffen. Daarenboven lijkt het heropenen van de al eerder getroffen fabrieken vertraging hebben opgelopen. Sony kondigde aan dat het twee fabrieken in de prefectuur van Miyagi heeft moeten stopzetten als gevolg van de naschok. Als reden werd het uitvallen van de stroom opgegeven. Nikon Corp., Fujitsu Ltd., Tokyo Electron Ltd. en NTT DoCoMo Inc hadden met gelijkaardige problemen af te leveren. Steven Zhang, analist bij DBS Vickers Securities in Hong Kong, ziet opnieuw een negatieve impact op de distributieketen.