Door een samenwerking met de staatsbank zou Dexia zich financieel kunnen versterken. Het scenario zou door de betrokken partijen alleszins serieus bestudeerd worden.

Beide partijen zouden voordeel hebben aan de projectie. De Franse Postbank mag geen kredieten aan bedrijven verstrekken, maar zou zo betrokken kunnen worden bij de financiering van overheden.

Dexia zou anderzijds opnieuw aan een financieringsbron raken voor haar hoofdactiviteit. De betrokken partijen, waaronder ook Frankrijk, zouden het project niet ongenegen zijn.

Door een samenwerking met de staatsbank zou Dexia zich financieel kunnen versterken. Het scenario zou door de betrokken partijen alleszins serieus bestudeerd worden. Beide partijen zouden voordeel hebben aan de projectie. De Franse Postbank mag geen kredieten aan bedrijven verstrekken, maar zou zo betrokken kunnen worden bij de financiering van overheden. Dexia zou anderzijds opnieuw aan een financieringsbron raken voor haar hoofdactiviteit. De betrokken partijen, waaronder ook Frankrijk, zouden het project niet ongenegen zijn.