De berekening van de rente op die obligaties zit vrij complex in mekaar, maar zou op ongeveer 5% uitkomen. Vrijdag bedroeg de rente op Griekse staatsobligaties nog altijd 6,98%. De andere 15 miljard is afkomstig van het Internationaal Monetair Fonds.

Het nieuwe reddingsplan is op de eerste plaats bedoeld om een einde te maken aan de financiële crisis rond Griekenland, maar op de tweede plaats ook om het vertrouwen in de euro te herstellen.

De euro is dit jaar al met 5,70% in waarde gedaald ten opzichte van de dollar. Stephen Jen, managing directeur bij BlueGold Capital Management LLP in Londen en voormalig IMF econoom spreekt van een bazooka-effect.

Minister George Papaconstantinou zei in een verklaring dat de reactie van de markt op het hulpprogramma in de komende dagen de toekomstige ontwikkelingen zal helpen bepalen.

De regering in Athene heeft volgens Papaconstantinou nog niet gevraagd om een reddingsprogramma en zal gewoon obligaties blijven uitgeven.

Vandaag buigt het IMF zich over het reddingsplan. Europese Commissaris Ollie Rehn zei niet te weten hoe het IMF gaat reageren, maar Europa staat unaniem achter Griekenland.

Duitsland heeft zijn steun toegezegd nadat duidelijk was dat de gevraagde rente boven die geboden door het IMF ligt. De door Europa verstrekte leningen zijn gekoppeld aan de Euribor.

De berekening van de rente op die obligaties zit vrij complex in mekaar, maar zou op ongeveer 5% uitkomen. Vrijdag bedroeg de rente op Griekse staatsobligaties nog altijd 6,98%. De andere 15 miljard is afkomstig van het Internationaal Monetair Fonds. Het nieuwe reddingsplan is op de eerste plaats bedoeld om een einde te maken aan de financiële crisis rond Griekenland, maar op de tweede plaats ook om het vertrouwen in de euro te herstellen. De euro is dit jaar al met 5,70% in waarde gedaald ten opzichte van de dollar. Stephen Jen, managing directeur bij BlueGold Capital Management LLP in Londen en voormalig IMF econoom spreekt van een bazooka-effect. Minister George Papaconstantinou zei in een verklaring dat de reactie van de markt op het hulpprogramma in de komende dagen de toekomstige ontwikkelingen zal helpen bepalen. De regering in Athene heeft volgens Papaconstantinou nog niet gevraagd om een reddingsprogramma en zal gewoon obligaties blijven uitgeven. Vandaag buigt het IMF zich over het reddingsplan. Europese Commissaris Ollie Rehn zei niet te weten hoe het IMF gaat reageren, maar Europa staat unaniem achter Griekenland. Duitsland heeft zijn steun toegezegd nadat duidelijk was dat de gevraagde rente boven die geboden door het IMF ligt. De door Europa verstrekte leningen zijn gekoppeld aan de Euribor.