In 2013 blijven de inkomsten op peil omdat de belangrijkste winstgenerator van het Zwitserse bedrijf, Tracleer, last heeft van concurrenten, met name het middel Letairis van Gilead. Nieuwe studies laten zien dat de hoop die is gevestigd op de opvolger van Tracleer, Macitentan, terecht is.

Zowel de Europese als Amerikaanse autoriteiten buigen zich over groen licht voor het medicijn. Daarom beschouwt Actelion 2015 als het jaar waarin dubbelcijferige groei kan worden gerealiseerd.

Al met al betekent dit goed volgens ABN Amro nieuws voor Actelion. Het aandeel profiteert ook van het huidige aandeleninkoopprogramma ter waarde van USD 800 miljoen. Na teleurstellend prestaties in 2011 presteerde het aandeel afgelopen jaar goed (+34%) en lijkt het aantrekkelijk geprijsd.

Het bedrijf is dankzij een gezonde kasstroom, uitstekende R&D en een marktkapitalisatie van CHF 4,7 miljard bovendien een aantrekkelijke overnameprooi voor grote farmaceuten.

In 2013 blijven de inkomsten op peil omdat de belangrijkste winstgenerator van het Zwitserse bedrijf, Tracleer, last heeft van concurrenten, met name het middel Letairis van Gilead. Nieuwe studies laten zien dat de hoop die is gevestigd op de opvolger van Tracleer, Macitentan, terecht is. Zowel de Europese als Amerikaanse autoriteiten buigen zich over groen licht voor het medicijn. Daarom beschouwt Actelion 2015 als het jaar waarin dubbelcijferige groei kan worden gerealiseerd. Al met al betekent dit goed volgens ABN Amro nieuws voor Actelion. Het aandeel profiteert ook van het huidige aandeleninkoopprogramma ter waarde van USD 800 miljoen. Na teleurstellend prestaties in 2011 presteerde het aandeel afgelopen jaar goed (+34%) en lijkt het aantrekkelijk geprijsd. Het bedrijf is dankzij een gezonde kasstroom, uitstekende R&D en een marktkapitalisatie van CHF 4,7 miljard bovendien een aantrekkelijke overnameprooi voor grote farmaceuten.